Стање на цестама у 07.30 часова

Повољни временски услови погодују несметаном саобраћању на већини путних праваца у БИХ. До краћих застоја током дана долази на дионицама гдје се изводе санациони радови и гдје је саобраћај регулисан привеменом саобраћајном сигнализацијом. Повећан је број бициклиста и мотоцилиста, па све учеснике у саобраћају молимо да буду максимално опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

Због редовног сервисирања тунела Вис, 25 Новембар и Граб на дионици аутопута А-1 Сарајево запад-Тарчин, вечерас од 20 сати до 06 сати ујутро на снази ће бити обустава саобраћаја.

Због радова у тунелу Чакловићи (Тузла-Калесија) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Добој-Руданка, Устиколина-Горажде (мостови Устиколина и Мравињац), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

На граничним прелазима путничка возила на прелазак границе не чекају дуже од 30 минута.