Француски фудбалер Пол Погба изјавио је како нису тачни наводи да је одлучио напустити репрезентацију због антиисламских ставова и изјава француског предсједника Емануела Макрона.

Погба, 27-годишњи везњак енглеског Манчестер Јунајтеда, објавом на Инстаграму демантовао је вијест, коју је објавио Тхе Сун, да је завршио каријеру као одговор на антиисламске ставове француског предсједника Мацрона.

У Француској су посљедњих дана интензивирани притисци и рације на муслиманске невладине организације и удружења.

Подсјетимо, у четврти Конфлан-Сент-Онорин у близини Париза 16. октобра француском наставнику Самуелу Патију је одрубљена глава. Наставнику је испред његове школе главу одрубио 18-годишњак којег је полиција касније убила. Наставник је ученицима на часу недавно показивао карикатуре посланика Мухамеда на што су родитељи реаговали.

Министар унутрашњих послова Жерал Дарманин изјавио је 19. октобра да ће многа удружења и невладине организације, укључујући француски Колектив за борбу против исламофобије и Баракасити као и једна џамија бити затворени. Француски предсједник Емануел Макрон је такођер поручио да у тој земљи неће престати објављивати ​карикатуре посланика Мухамеда.