Тениски клуб “Пуенте Романо” из шпањолске Марбеље испричао се првом тенисачу свијета Новаку Ђоковићу, којему су у понедјељак допустили тренинг на њиховом терену, иако према мјерама обране од ширења коронавируса у Шпањолској, тенисачи на то још нису имали право.

Ђоковић се повратком на тениски терен похвалио објавивши видео на свом профилу на Инстаграму, мислећи да не чини ништа протузаконито, јер су у понедјељак на снагу ступиле ублажене мјере обране од ширења новог коронавируса, чиме је одређеним професионалним спорташима омогућено поновно тренирање.

Но, на листи се нису нашли и тенисачи, који ће на ред доћи 11. свибња, што је објавом појаснио и Шпањолски тениски савез. Тенисачи су могли почети тренирати индивидуално на отвореним површинама, али не и у тениским клубовима.

“Ми смо схватили да је професионалним спорташима допуштено тренирање и омогућили смо Новаку Ђоковићу кориштење наших садржаја. Након разговора са тениским савезом појашњено нам је да морамо чекати до 11. свибња за кориштење садржаја тениског клуба. Жалимо због тога што је наше погрешно тумачење правила могло да нашкоди господину Ђоковићу”, објавио је тениски клуб у свом приопћењу.

У понедјељак је, према властитом признању, тренирао и Ђоковићев велики супарник и други тенисач свијета Рафаел Надал.

Но, његов је тренинг организиран на приватном терену па је упитно је ли Надал прекршио правила која је донијела шпањолска влада.