Њемачки фудбалер пољског поријекла Лукас Подолски наставља освајати њемачко тржиште ланцем донер кебаб ресторана “Мангал Кебаб”, а циљ је изаћи и на свјетско тржиште.

Подолски је прије неколико година у партнерству с турским бизнисменом Метином Дагом у Келну отворио први кебаб ресторан, а данас широм Њемачке ради укупно 16 ресторана. Циљ двојице успјешних бизнисмена је излазак и на свјетско тржиште.

У Бергхајму, родном граду Подолског, двадесетак километара западно од Келна, синоћ је отворен 11. ресторан на подручју тог града. Осим Подолскг и Дага, свечаности су присуствовали начелник Берхајма Фолкер Мизлер, бројне званице, као и многобројни грађани.

Прије церемоније отворења Подолски је казао новинарима како Даг није само његов пословни партнер већ и пријатељ, те како је то заправо један од фактора њихвог успјеха.

“Одрастао сам у Бергхајму, гдје већ постоји спортски парк који носи име Лукас Подолски. Овдје сам направио прве кораке у каријери. Због тога сам јако везан за Бергхеим. Овдје живе моји пријатељи, породица, родитељи. Јако сам сретан што сам овдје отворио пословницу. Мјесто је велико и јако лијепо, надам се да ће и људи бити задовољни”, казао је Подолски, који је потом госте послужио донером.

На свечаности је био присутан и велики број фанова популарног фудбалера, који су ову прилику искористили и за фотографију с Подолским.

Метин Даг је такођер казао како је задовољан што су успјели турски донер учинити популарним код Нијемаца, те како ће настојати да “Мангал Донер” дође до љубитеља донера широм свијета.