Од прошле године, од када се проводи нова подстицајна мјера суфинансирања трошкова самосталних подузетника – почетника у бизнису, Опћина Нови Град Сарајево суфинансира трошкове пословања 196 нових обртника који су регистрирани на њеном подручју. За ту намјену из овогодишњег буџета издвојено је 300.000 КМ.

У згради Опћине данас су потписани уговори са 33 нова обртника са широким спектром послова којима се планирају бавити. Том подстицајном мјером Опћина ће двије године суфинансирати трошкове њиховог пословања новчаним износом од 5.400 КМ. То је подршка подузетницима који први пут оснивају бизнисе у виду обрта, трговинске радње или угоститељства.

Опћински начелник Семир Ефендић и шефица Одсјека за локални економски развој Хазима Пециреп су казали да се ради о једном од најбољих пројеката из области привреде, односно једној од девет подстицајних мјера које проводи Служба за привреду и локални економски развој.

Досад су кроз овај програм наши суграђани покренули 200 бизниса и добар податак је тај да је од њих 200 само шест одустало, јер су нашли неки други начин запослења. За нас као Опћину је важно да имамо тако велик број људи који желе да покрену властити бизнис и да ријеше питање свог запослења. Они поправљају укупну слику наше привреде, али и питање запослености, односно незапослености. Драго ми је када видим да су ту већином млади људи и да су се охрабрили на један такав корак – рекао је Ефендић, саопћено је из Опћине Нови Град Сарајево.