И ове године су у буџету Општине Центар Сарајево обезбијеђена финансијска средства са циљем подршке редовном школовању ромске дјеце.

Средства су намијењена као помоћ за набавку књига и школског прибора који су потребни за редовно похађање наставе и успјешно савладавање школског градива. Општина Центар је у буџету за 2020. годину обезбиједила 8.500 КМ за ту намјену.

У школској 2020/2021. години у десет основних школа на подручју општине Центар наставу редовно похађа 85 ученика Рома, а скоро половина те ромске дјеце је у Основној школи “Хасан Кикић” на Горици.

“Донације од по 100 марака је добило 38 ученика Основне школе ‘Хасан Кикић’, по десет ученика из школа ‘Алија Наметак’ и ‘Мехмед-бег Капетановић Љубушак’, осам из школе ‘Силвије Страхимир Крањчевић’, њих шест из школе ‘Исак Самоковлија’, четири из школе ‘Муса Ћазим Ћатић’, по три ученика из школа ‘Хасан Каимија’ и ‘Сафвет-бег Башагић’, два из Центра за слушну и говорну рехабилитацију, те један ученик из Католичког школског центра”, саопштили су из Општине Центар.