Скупштина Ногометног савеза Босне и Херцеговине на данашњој сједници тајним гласањем изабрала је нови сазив Извршног одбора НСБиХ.

Гласању је приступило 59 присутних делегата који су бирали између двојице кандидата из свих кантоналних, односно подручних савеза. У 15-члани Извршни одбор НСБиХ ушли су: Ирфан Дурић, Иво Ивкић, Азмир Хусић, Мурис Јабанџић, Мухидин Рашчић, Мидхат Сарајчић, Иван Беус, Фуад Чолпа, Иван Перић, Милорад Софренић, Милорад Лале, Милош Бркић, Жарко Лакета, те потпредсједници ентитетских савеза Вицо Зељковић и Драган Солдо који су директно изабрани.

Изабрани чланови ће међусобно предложити кандидате за предсједника и потпредсједнике Савеза о чему ће гласати делегати Скупштине.

У наставку сједнице такођер ће бити изабрани предсједник, потпредсједник и чланови правних тијела НСБиХ.

Избор чланова Одбора за посредовање и савјетовање НСБиХ скинут је са дневног реда Скупштине.

На приједлог Фудбалског савеза Републике Српске за новог предсједника НСБиХ требало би да буде изабран Вицо Зељковић, који ће на тој дужности наслиједити Елведина Бегића, који одлази након два узастопна мандата.

Претходно су на редовној сједници Генералне скупштине НСБиХ, која је одржана у сарајевском хотелу Хиллс, делегати усвојили извјештај о раду НСБиХ у 2020. години, ревизорски извјештај за 2020., план рада за 2021. и план прихода и расхода за текућу годину.

Сједници је присуствовало 59 од укупно 60 делегата.

У 2020. години расходи НСБиХ износили су 20.610.600 КМ, а приходи 20.957.000 КМ. У овој години планиран је приход у износу 27.336.000 2КМ, а расход 26.980.400 КМ.