Синоћ је у Брназама код Сиња дошло до нереда, пише локални портал Ферата, преноси Индеx.

Наиме, дјелатници полиције добили су дојаву о кршењу епидемиолошких мјера те нарушавању јавног реда и мира.

По изласку на терен, у једном објекту затекли су 300-тињак особа. Осмах по уласку у објект, дјелатници полиције су нападнути од стране неколико особа па су у помоћ прискочили и припадници Интервентне јединице полиције. Ову информацију за Ферату је потврдила Жељка Радошевић из Одјела за извјештајну аналитику и односе с јавношћу Полицијске управе сплитско-далматинске.

“Синоћ, нешто прије поноћи, примљена је дојава како је у мјесту Брназе, испред куће паркирано 100-тињак возила док је унутар куће више особа. Полицијски службеници су одмах изишли и доласком на мјесто догађаја затекли већи број паркираних возила док је из куће допирала гласна глазба. Особе које су се налазиле у кући нарушавале су јавни ред и мир те су вријеђали полицијске службенике чим су их уочили. Уласком у простор у којем је било окупљено око 300 особа нападнути су полицијски службеници од стране неколицине непознатих особа из масе које су на њих бацили боце”, кажу из полиције.

Један полицајац и једна дјевојка завршили су на хитној помоћи.

“Један полицијски службеник и 25-годишњакиња која се налазила међу окупљенима озлијеђени су у предјелу главе те им је пружена лијечничка помоћ у хитној медицинској служби у Сињу гдје су им утврђене лакше тјелесне озљеде. Обзиром на оглушавање окупљених на полицијска упозорења и заповиједи у испомоћ су приступили и полицијски службеници Интервентне јединице полиције, те других устројствених јединица, након чега је успостављен јавни ред и мир те није било потребе за даљњим поступањем”, каже полиција.

“Пронађен је 20-годишњи власник објекта који се доводи у везу с организирањем овог окупљања те је ухићен и доведен у службене просторије полиције и над њим је у тијеку криминалистичко истраживање. Надаље, интензивно истраживање је усмјерено и у циљу утврђивања свих протуправних активности у овом догађају’, стоји у одговору којег је портал Ферата добио из ПУ сплитско-далматинске.