Делегација Федералне управе полиције данас је положила вијенце у сједишту Управе, те на гроб у Мостару некадашњег замјеника министра унутрашњих послова Федерације БиХ Јозе Леутара.

Из ФУП-а подсјећају да је поводом обиљежавања 22 године од атентата на Леутара делегација Управе полиције 16. марта положила вијенац на спомен-обиљежју у Алипашиној улици у сарајевском насељу Циглане, мјесту гдје је убијен тадашњи замјеник министра унутрашњих послова ФБиХ.

На Леутара је 16. марта 1999. године извршен је атентат, док се на посао возио службеним возилом, у којем је с њим био возач.

Аутомобил је експлодирао у близини тадашње зграде Амбасаде САД, при чему је Леутар задобио тешке повреде од којих је премино након 12 дана у Болници Кошево.

Његов возач Жељко Ћосић задобио је повреде које нису биле опасне по живот.

Истрага о убиству није давала никаквих резултата, мада су се у њу укључили и стручњаци америчког Федералног истражног бироа.

Након судског процеса, који је трајао скоро двије године, Кантонални суд у Сарајеву донио је ослобађајуће пресуде за шесторицу оптужених.

У новембру 2002. године ослобођени су Доминик Илијашевић Цомо, Зоран Башић, Жељко Ћосић, Јединко Бајкуша, Иван Андабак и Маријо Миличевић.

Ни послије 22 године налогодавци и извршиоци овог злочина нису откривени.