Вечерас је одиграно осам утакмица полуфинала плеј – офа за пласман на наредно Европско фудбалско првенство и познати су сви парови финалног доигравања за пласман на смотру најбољих селекција Европе.

Селекције Норвешке и Србије су у Ослу одиграли реми 1:1, након којег су играли и продужетке у којима је више спретности и среће имала селекција Србије која је на крају славила побједу резултатом 2:1. Оба гола за Србију постигао је Сергеј Милинковић Савић.

Србија ће у финалу баража играти против Шкотске која је савладала селекцију Израела тек након извођења једанаестераца.

И у дуелима БиХ – Сјеверна Ирска (1:1) и Словачка – Република Ирска (0:0) су побједници одлучени тек након извођења једанаестераца, а сретнији и прецизнији били су фудбалери Сјеверне Ирске и Словачке те ће играти финале баража.

Сјеверна Македонија савладала је селекцију Косова резултатом 2:1 и пласирала се у финале плеј – офа за пласман на Европско фудбалско првенство. Сјеверна Македонија ће у финалу баража играти против Грузије која је данас с минималних 1:0 била боља од Бјелорусије.

У преосталим мечевима полуфинала Исланд је на домаћем терену резултатом 2:1 савладао Румунију и у финалу ће играти против Мађарске која је славила велику гостујућу побједу од 3:1 против Бугарске.

У финалу плеј – офа за ЕУРО играт ће Мађарска-Исланд, Сјеверна Ирска-Словачка, Србија-Шкотска и Грузија-Сјеверна Македонија.