Влада Босанско-подрињског кантона (БПК) Горажде је с обзиром на погоршану епидемиолошку ситуацију у вези појаве и ширења новог коронавируса и високу инцинденцу обољевања, као и смртних случајева на подручју БПК Горажде, прихватила закључак Кризног штаба те издала наредбу којом је наложила ЈЗУ Кантонална болница Горажде да формира тимове који ће радити у изолаторију „Ђачки дом“.

Дому здравља „Др. Исак Самоковлија“ Горажде и Дому здравља „Устиколина“ наложено је да изврше прерасподјелу здравствених радника за испомоћ Кантоналној болници Горажде за потребе рада изолаторија на начин да Дом здравља „Устиколина „ изврши прерасподјелу једног доктора и једног медицинског радника, а Дом здравља „Др. Исак Самоковлија“ Горажде једног доктора и три медицинска радника, док ће Кантонална болница Горажде обезбиједити остали неопходни медицински кадар.

Др. Алдијана Беговић испред Кантоналне болнице одређена је да буде координатор за рад и функционисање изолаторија у „Ђачком дому“.

Рок важења ове наредбе је 14 дана и мијењат ће се у складу са епидемиолошком ситуацијом.

У наставку данашње сједнице, Влада је препоручила Дому здравља „Др. Исак Самоковлија“ из Горажда да размотри могућност отварања још једне Цовид амбуланте при Дому здравља.

Од инспекцијских органа затражено је да изврше појачан надзор рада спортских кладионица на подручју БПК Горажде те да Влади достављају редовне извјештаје о проведеним активностима на праћењу провођења епидемиолошких мјера од свих привредних субјеката на подручју Кантона, саопћено је из Владе БПК.