У Вишеграду је подијељено 80 пакета расадног материјала, појединачне вриједности 252 КМ, које је осигурало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и још додатних 30 које је осигурала општина Вишеград за социјално угрожене породице, примаоце социјалне помоћи, вишечлане и породице са малим примањима.

Општина Вишеград је у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, подијелила укупно 110 пакета расада купуса, парадајза и паприке, са циљем подстицања пољопривредне производње на територији ове локалне заједнице. Пољопривредницима сваки вид помоћи много значи.

“Доста значи, што год ко да добро је. Имам 40 дунума земље, обрађујемо 10 дунума”, каже Душко Симић.

Сретанка Тешевић истиче како је задовољна овом помоћи.

“Ово је много добро и никло је сјеме, кад сам узимала овдје оно и никло је. Добро дође ово имаћу простора за ово и хвала вам”, каже Сретанка.

Подјелом пољопривредних подстицаја обухваћене су социјалне категорије становништва који се налазе на списку Центра за социјални рад, вишечлане породице, те грађани који располажу већом површином обрадивог земљишта.

“Дијељено је социјалним категоријама, вишечланим породицама и примаоцима социјалне помоћи. Надамо се да ће овај вид помоћи значити обзиром на ситуацију са коронавирусом”, истиче Ана Богдановић, начелник Одјељења за привреду и локални развој.

Први дио помоћи пољопривредницима је подијељен у априлу, а њих 110 добило је пакете сјеменског материјала.