Вртићи у Зеничко-добојском кантону, који су одлуком Кризног штаба Министарства здравства ЗДК затворени 19. марта ове године, данас су поново почели с радом.

Рад су обновили вртићи који су испунили прописане хигијенско-епидемиолошке услове, а Јавна установа Предшколски одгој и образовање Зеница, данас је отворила свих седам својих вртића.

“Синоћ смо у 18.30 добили рјешење Института за здравље и сигурност хране Зеница, по којем испуњавамо услове за почетак рада. По новим правилима, у групи може бити највише 15 дјеце, због чега смо били принуђени да се и кадровски ојачамо,” истакла је директорица Јасмина Гасал.

“Тако смо, да бисмо испунили све тражене услове, запослили пет нових одгајатељица те по једну кухарицу и спремачицу. Сада имамо укупно 55 одгајатељица”, казала је Гасал.

Зенички вртићи, казала је Гасал, брину о 430 дјеце предшколске доби, али, напомиње, јутрос сва дјеца нису дошла у вртић.

“Мада смо, и посредством медија, обавијестили родитеље, али очито сви нису обавијештени. Ми смо, због престанка рада, за мјесец март умањили цијену за осам дана, колико дјеца нису долазила у вртић. Цијена је умањена за 50 КМ, јер мјесечни боравак дјеце у нашим вртићима њихове родитеље кошта 170 КМ,” истиче директорица Гасал.