Након ублажавања мјера узрокованих пандемијом коронавируса, почела су са радом и позоришта широм земље. Међу њима је и Градско позориште “Семберија“ у Бијељини, најмлађе у Босни и Херцеговини, гдје је у току припрема друге премијерне представе.

“Голубија времена” назив је друге представе градског позоришта Семберија у Бијељини чија припрема је почела одмах након попуштања мјера у вези са
вирусом корона. План је да, због новонастале ситуације, премијера представе рађене према дјелима Бранка Ћопића, буде изведена на отвореном почетком септембра.

“Ријеч је о дјелу које је настало према мотивима и делима Бранка Ћопића, његовим текстовима, интервјуима”, каже Миливоје Млађеновић, умјетнички директор ГП “Семберија”.

Истакао је да је представа намијењена за узраст од 7 до 107 година.

Глумци су жељно ишчекивали повратак на “даске које живот значе”. Поред њих, у новом комаду наћи ће се и два гостујућа глумца народног позоришта
Сомбор.

“Ми имамо и даље супер екипу и доброг редитеља који и даље стоји иза нас, верујемо да ћемо оправдати очекивања публике, ова је представа нешто потпуно другачије у односу на оно што смо радили”, истиче глумац Михајло Максимовић.

Током пандемије коронавируса бројна позоришта приређивала су онлајн представе, па изузетак није била ни Бијељина.

“То је сходно са ситуацијом. Морали смо то да урадимо да би остали у тренингу, и публика и ми, али генерално није то један вид умјетности који може без тога. Што ми кажемо четврти зид који треба да се пребаци, од публике ка глумцу и од глумца ка публици. Ако тај зид постоји нема те врсте умјетности”, наглашава глумац Ненад Благојевић.

План је да до краја године организују и трећу премијеру, а најављују и велики пројекат балканског карактера на ком ће учествовати тим аутора из цијелог региона.