На подручју Федерације БиХ вечерас до 19 сати извршено је 249 контрола у којима је откривено 60 непријављених радника, 70 обвезника који нису издавали рачуне, 15 објеката који су радили без одобрења за рад, те 20 обвезника који нису имали инсталиран фискални уређај, саопћено је из Порезне управе Федерације БиХ.

Због утврђених неправилности, запечаћено је 46 објеката и издато 139 прекршајних налога у износу 289.600 КМ.

Активности ће бити настављене и током викенда, а из Порезне управе позивају обвезнике да своје пословање ускладе са законом како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима.

Порезна управа захваљује свим порезним обвезницима који уредно извршавају своје обавезе и позива све порезне обвезнике да своје обавезе благовремено извршавају, добровољно пријављују и плаћају, да пријаве сваког радника и послују у складу с порезним и другим важећим прописима, јер је то најбољи и најсигурнији начин пословања.

Из Порезне управе Федерације БиХ такођер позивају порезне обвезнике да свој новац користе за унапређење пословања, инвестиције, развој, за исплату плаћа запосленицима, а не да тешко зарађени новац троше на плаћање казни и камата.