Књижевница Исидора Бјелица, која је преминула након дуге и тешке болести, кремирана је данас на Новом гробљу у Београду, а њена урна биће положена у Алеји заслужних грађана.

Бројни чланови породице и пријатељи књижевнице дошли су да се од ње опросте посљедњи пут.

Њена урна биће положена у Алеји заслужних грађана.

Претходно је у Сава центру одржана комеморација.

Исидора Бјелица преминула у сриједу, 5. августа, у 52. години након вишегодишње тешке болести и борбе са канцером јајника.

Рођена је 10. децембра 1967. године у Сарајеву гдје је завршила гимназију, док је Факултет драмских уметности, одсјек драматургија, завршила у Београду, гдје је и магистрирала.

Објавила је више од шездесет књига, педесет под својим именом, а петнаест под псеудонимом. Писала је романе и позоришне комаде.

Режирала је и филм “Дорћол-Менхетн”, док је у позоришту режирала “Сарајку у Београду” и комедију бившег супруга Небојше Пајкића “Мархатана”.

Добитник је два Београдска победника за књижевност, два Златна бестселера, Самсунгове награде за културу, награда Гала писац ТВ Политике 2002, Највољеније жене 21. века, Карић награде за публицистику и награде “Драгиша Кашиковић” за публицистику, награде за књижевност студената Сорбоне и многих других признања за бројне хуманитарне ангажмане.