Потврђена је оптужница против Синише Шакића, званог Кинез из Бањалуке, којег терете за убиство суграђанина Славише Ћулума, у чије су возило, како се наводи, испаљена најмање 22 метка.

Оптужницу је потврдио судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци, а подигло Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Подсјетимо, Ћулум је убијен 15. маја у засједи у близини његове куће у Драгочају код Бањалуке, а убице су након убиства побјегле на мотоциклу.

Шакић и убијени Ћулум су годинама раније били у сукобу, а били су терећени за више кривичних дјела. За Шакићем је расписана потрага 16. маја, дан након убиства Славише Ћулума. Због тог злочина Шакић је хапшен два пута.

Први пут је ухапшен 25. маја прошле године, по повратку из Хрватске. Извори блиски истрази појашњавају да је он тада негирао било какву повезаност са убиством Ћулума и тврдио је да је био у Хрватској.

Сутрадан, 26. маја, он је пуштен на слободу, али је полиција наставила са истрагом те су, како су казали из МУП-а, прикупили необориве материјалне доказе против њега и у потпуности разбили његов лажни алиби да је у вријеме злочина боравио у Хрватској. Стога је Шакић поново ухапшен 28. јула 2020. године, а два дана касније му је одређен притвор.