Суд Босне и Херцеговине потврдио је оптужницу против Тонија Башића који се терети да је починио кривично дјело јавно подстицање на терористичке активности и тероризам. Он је бјавио формирање канала под називом „Мун Криг Дивижн“, те да је подржавао политички терор и убиство Јевреја и политичара.

У оптужници се наводи да је оптужени Тони Башић у периоду од 8.2.2020. до 17.3.2020. године у више наврата јавно и то путем средстава јавног информирања и користећи се друштвеном мрежом Телеграм, која је доступна ширем кругу корисника, подстицао друге на извршење кривичног дјела тероризма.

Раније је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Башића, рођеног 2000. године у Сарајеву, држављанина Босне и Херцеговине.

Оптужени се терети да је, током 2020. године, у више наврата, путем интернета и друштвених мрежа, подстицао друге на извршење кривичног дјела тероризма, тако што је упућивао пријетње и поруке антисемитског садржаја, као и изјаве и пријетње којима позива на нападе на расистичкој и националној основи, пријетње припадницима ЛГБТ покрета, као и позивао на извршење терористичких напада на зграде на територији Њу Јорка, САД – навели су из Тужилаштва БиХ.