Федерална управа за инспекцијске послове тренутно проводи радње из своје надлежности, а у вези са провјером респиратора на Клиничко универзитетском центру Сарајево, те би у наредним данима Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево требало да буде информисано о резултатима провјере.

Ово је потврђено за БХРТ из Тужилаштва КС. Како су навели, према информацијама које имају са терена, инспекторима Федералне управе за инспекцијске послове је омогућен несметан рад приликом вршења инспекцијског надзора, као што је претходно омогућен и представницима КТКС.

Раније данас су из Федералне управе за инспекцијске послове потврдили да федерални здравствени инспектори настављају инспекцијски надзор на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву по захтјеву Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Истакли су да инспектори провјеравају кориштење респиратора које је набавила “Сребрена малина”, хигијенске услове, организацију медицинског кадра и услове и начин медицинског третмана ЦОВИД пацијената.

Након провјере инспектори ће извјештај доставити Тужилаштву Кантона Сарајево.

Подсјећамо, Тужилаштво Кантона Сарајево формирало је предмет који се односи на информације из медија да је група анестезиолога са Клиничког центра упутила писмо менаџменту ове установе, у којем упозоравају на неправилну примјену респиратора и друге проблеме.