Из круга бивше Фабрике акумулатора у Поточарима у вечерњим сатима до простора Мусале у Меморијалном центру Сребреница – Поточари изнесени су табути с посмртним остацима девет идентифицираних жртава геноцида у Сребреници.

Табуте са посмртним остацима сребреничких жртава на рукама до Мусалле пренијели су чланови породица убијених Сребреничана, комшије и пријатељи.

Табути са посмртним остацима жртава пренесени су до Мусале у мезарју Меморијалног центра гдје ће сутра бити клањана џеназа-намаз и обављен укоп. Вечерас ће бити проучена хатма-дова и тевхид за душе девет жртава геноцида, почињеног над Бошњацима Сребренице, Заштићене зоне Уједињених нација, у јулу 1995. године.

На 25. годишњицу геноцида у Сребреници у мезарју Меморијалног центра бит ће укопано девет жртава.

Салко Ибишевић је најмлађа жртва која ће ове године бити укопана у мезарју Меморијалног центра. Имао је само 23 године када је убијен. Његови посмртни остаци пронађени су у секундарној масовној гробници Липље, у опћини Зворник 2001. године.

Најстарија жртва која ће бити укопана је Хасан (Алије) Пезић из мјеста Пустоше код Власенице. Он је имао 70 година када је убијен, а нестао је 1995. године на подручју Козлука. Његово тијело је ексхумирано из масовне гробнице у Козлуку 1999. године.

У мезарју Меморијалног центра Поточари ове године биће укопани: Сеад (Хусо) Хасановић, рођен 1971. године у Кривачама, Алија (Бекто) Суљић, рођен 1969. године у Познановићима, Хасан (Алија) Пезић, рођен 1925. године у мјесту Пустоше, Хасиб (Шабан) Хасановић, рођен 1970. године у Слатини, Зухдија (Суљо) Авдагић, рођен 1947. године у Новој Касаби, Бајро (Рамо) Салиховић, рођен 1943. године у Вољавици, Ибрахим (Хамид) Зукановић, рођен 1941. године у Сасама, Салко (Ахмо) Ибишевић, рођен 1972. године у Љубовији и Кемал (Хусеин) Мусић, рођен 1968. године у Глоговој.