Колективни уговор за подручје дјелатности поштанског саобраћаја у Федерацији Босне и Херцеговине потписан је у Сарајеву, саопћено је из Уреда премијера ФБиХ. Овај уговор су потписали, уиме Владе Федерације БиХ, федерални министар промета и комуникација Денис Ласић и предсједник Синдиката БХ Пошта Сарајево Елдин Шабановић.

Колективним уговором за подручје дјелатности поштанског саобраћаја у Федерацији БиХ регулирају се права и обавезе за око три хиљаде упосленика у јавним предузећима БХ Пошта д.о.о. Сарајево и Хрватска пошта д.о.о. Мостар. Овај колективни уговор је потписан на период од шест мјесеци, с тим да ће након истека рока на који је закључен бити у примјени додатних 90 дана, уз обавезу потписника и управа јавних предузећа да преговоре за закључење новог колективног уговора започну већ у октобру ове године.

Влада ФБиХ је на сједници одржаној 29. јула ове године донијела Одлуку о давању сагласности на Колективни уговор за подручје дјелатности поштанског саобраћаја, саопћено је из Уреда Владе ФБиХ за односе с јавношћу.