Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић и њемачки амбасадор у БиХ Маргрет Убер потписали су данас споразум о донацији Њемачке овој полицијској агенцији, чија је вриједност 850.000 евра.

Њемачка је донирала возила за оперативни рад, уређај за провјеру докумената, батеријске свјетиљке, детекторе и ендоскопе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

“Од оснивања ове полицијске агенције, пријатељска земља Њемачка прати наш рад и дjеловање на граници и, у складу са нашим потребама, донира опрему коју можемо свакодневно користити. Ова опрема ће се користити за наџор границе, што ће свакако допринијети и у борби са незаконитим миграцијама”, изјавио је Галић.

Уз руководство Граничне полиције БиХ, церемонији потписивања споразума је присуствовао и министар безбједности БиХ Селмо Цикотић.

Цикотић је истакао да Гранична полиција БиХ располаже квалитетним кадром, те да ће донирана опрема увелико помоћи у ефикасној заштити границе БиХ.

Уберова је најавила да ће и у наредном периоду Влада Њемачке бити партнер Граничној полицији БиХ и подржавати њен даљи развој, те захвалила руководству ове полицијске агенције за успјешну сарадњу.

Из Граничне полиције БиХ напомињу да су досад реализоване бројне активности уз подршку Владе Њемачке с циљем оперативног јачања агенције, а самим тим повећања опште и безбједности на граници, у граничном појасу и на аеродромима у БиХ.