Корисници Јавне установе “Дом пензионера” Бањалука данас и сутра биће вакцинисани против ЦОВИД-19 руским вакцинама Спутник В.

“За вакцинацију се до сада пријавило 93 корисника од укупно 139 колико их тренутно борави у Дому, а контраиндикације су основни разлог што се нису сви корисници пријавили за вакцинацију”, саопштено је из бањалучког Дома пензионера.

У саопштењу се наводи се да је вакцинација веома важан корак за нормализацију функционисања ове установе.

“Превенције ради, Дом ће бити затворен за посјете корисницима и улазак трећих лица минимално три седмице до ревакцинације, односно у складу са епидемиолошком ситуацијом. Корисницима је у том периоду ограничено кретање на објекат и двориште Дома”, наводе из Дома пензионера.

У том периоду ће бити затворен ресторан и кафе-бар, а храна и напици ће се служити у собама.

“Због постојања великог интересовања за смјештај у Дом, пријем корисника се наставља у складу са препорукама и смјерницама Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бањалука и Института за јавно здравље Републике Српске”, саопштено је из Дома пензионера Бањалука.

На подручју босанскохерцеговачког ентитета Република Српска након вакцинације здравствених радника, почела је вакцинација запослених и корисника старачких домова и особа старијих од 65 година.

У тај ентитет до сада су стигле 42.000 доза руских вакцина Спутник В, што је довољно за вакцинацију 21.000 особа.