Почела је вакцинација тима Босне и Херцеговине за Олимпијске игре које ће овог љета бити одржане у Токију.

Олимпијски комитет Босне и Херцеговине (ОК БиХ) заједно са Министарством цивилних послова Босне и Херцеговине омогућио је вакцинисање спортистима и члановима делегације – потенцијалним и сигурним учесницима Олимпијских игара ”Токио 2020”, саопштили су јутрос из ОК БиХ.

”Тим поводом данас су спортисти, тренери и чланови делегације, који су се одазвали позиву, вакцинисани “Фајзер” вакцином против КОВИД-19 у Свеучилишној клиничкој болници у Мостару. За спортисте који су тренутно на такмичењима бит ће омогућен други термин вакцинације у складу са њиховим тренажним и такмичарским распоредима, а надамо се већ у току сљедеће седмице”, истакли су из ОК БиХ.

Предсједник ОК БиХ Маријан Квесић се захвалио Министарству цивилних послова Босне и Херцеговине и Свеучилишној клиничкој болници у Мостару, што су обезбиједили имунизацију бх. тима.

“Ово ће засигурно допринијети безбједнијем учешћу спортиста, тренера и чланова делегације на ОИ Токио 2020”, истакао је Квесић.

Међу првим спортистима који су се вакцинисали били су Лариса Церић, Неџад Хусић и Адем Фетаховић, који су истакли да вакцинација спортиста, посебно у контактним спортовима, представља психичко олакшање пред одлучујућа такмичења и припреме за одлазак на Игре.

”Вакцинисање је добровољно и не представља услов за учешће на Играма у Токију, али на овај начин Олимпијски комитет Босне и Херцеговине жели омогућити бх. тиму безбједан одлазак и боравак на Играма, што је у склопу са припремним активностима ОК БиХ за учешће на највећем вишеспортском међународном такмичењу”, поручили су из ОК БиХ.