Начелник Опћине Илиџа Нермин Музур са директором Јавног предузећа Аутоцесте Федерације БиХ Аднаном Терзићем и директором извођача радова Еуро-Асфалт д.о.о. Хамедом Рамићем озваничио је данас почетак изградње Сарајевске обилазнице, поддионица ЛОТ-3Б као саставног дијела коридора 5Ц, на локацији петља Влаково.

Директор ЈП Аутоцесте Федерације БиХ Аднан Терзић истиче да је за благовремено окончање радова на дионици потребна подршка локалне заједнице, власника инсталација попут ПТТ-а, електро и водоводних инсталација, канализације и других урбаних инсталација.

Најбитније је да смо након три године покушавања успјели додијелити уговор, који у првом реду треба да обезбиједи да пословни људи, фирме и грађани, а који гравитирају ка овом подручју, престану бити таоци неспособности администрације да заврши потребне пројекте. Коначно смо одабрали извођача и потписали уговор и вјерујем да неће бити проблема када су у питању рокови – закључио је Терзић.

Како је казао директор Еуро-Асфалта Хамед Рамић, дионица од четири саобраћајне траке ће бити дуга 1.800 метара и на њој ће се налазити два вијадукта, а цијелом дужином ће бити постављена заштита од буке јер ће пролазити кроз насељено подручје.

Дионица ће почети од кружног тока аутоцесте А1 у Влакову, до кружног тока на мостарском раскршћу. Вриједност радова износи 21 милион КМ. Ако Опћина и власници инсталација буду сарађивали с нама и благовремено рјешавали проблеме, дионицу ћемо завршити у овој грађевинској сезони, односно до краја новембра – изјавио је Рамић.

Начелник Опћине Илиџа Нермин Музур истиче да је дионица од великог значаја за ову опћину због спајања и убрзавања путне комуникације са коридором 5Ц, као и за становништво Блажуја које за пролазак кроз индустријску зону мора користити неке старе путеве и заобилазнице.

С крајем радова и завршетком дионице бит ће итекако убрзан промет и комуникација и олакшан приступ, посебно путницима који долазе из правца Кисељака и других опћина из правца мостарског раскршћа – рекао је Музур.