У Коњевић Пољу код Братунца почели су радови на санацији и уређењу дијела корита ријеке Јадар која протиче кроз ово мјесто, а које су оштетиле недавне обилне падавине и бујичне воде када је, захваљујући брзој и организованој интервенцији локалне цивилне заштите, спријечено да вода поплави неколико пословних и стамбених објеката.

Предсједник Савјета ове мјесне заједнице Вехид Делић рекао је да ће у наредних десет дана, колико је предвиђено да радови трају, бити санирано и уређено 500 метара корита кроз насеље и биће урађена утврђења на критичним тачкама.

Он је прецизирао да постоји пет критичних тачака на дијелу водотока кроз Коњевић Поље гдје је могуће пробијање и изливање воде из корита приликом већих падавина и у току ове санације те критичне тачке биће саниране и утврђене да вода не може изаћи из корита.

Општина Братунац ангажовала је своју механизацију да обави санацију и утврди заштитни бедем на критичним мјестима уз ријеку Јадар.

Замјеник начелника братуначке општине Салих Дубичић рекао је да је приликом великих падавина прије мјесец дана дошло до изливања Јадра и чим се вода повукла општина је упутила машине да се обави приоритетна санација.

“Овом акцијом предвиђено је да се обезбиједе најкритичније тачке и регулише корито ове ријеке кроз Коњевић Поље чиме ће се повећати безбједност грађана и њихове имовине приликом већих падавина”, истакао је Дубичић