Министарство саобраћаја Кантона Сарајево поново је упутило наредбу превозницима који обављају јавни линијски превоз путника, предузећу Центротранс и Грас, те упосленицима и путницима да обавезно поштују препоруке завода за јавно здравство Федерације, све у циљу заштите од коронавируса.

Из ових предузећа кажу како поштују све издате наредбе – сви путницу морају имати неопходну заштитну опрему, они који немају неће ући у возило, а пријем путника обавља се искључиво на предњи улаз. Прије уласка у возило, за све путнике нужна је дезинфекција.

Сви путницу придржавају се издатих наредби.

  • “Кад би се сви прилагођавали овим увјетима, то би биле идеално, морамо се сви придржавати”.
  • “Ми се придржавамо од самог почетка, маске и то у аутобусу, иначе се возимо комерцијалом
  • “Треба се придржавати, није неподношљиво”.


Из јавног комуналог подузећа Грас кажу како се од почетка пандемије придржавају свих мјера заштите путника и особља. Редовито се врши дезинфекција возила као и прегледи возача.

“Све активности су појачане и проводе се континуирано и детаљно, прије пуштања у вожњу и након доласка у гаражу редовно се врши се чишћење и дезинфекција возила те на полазним и завршним терминалима док је возило ун саобраћају. На седам пунктова предузећа врши се мјерење температуре возачима приликом доласка на посао и сви који имају било какве симптоме враћају се кући”, рекла је гласноговорница КЈКП ГРАС Самира Кадић.

Ограничен број путника које је пред пријевознике наметнула пандемија коронавируса, не ствара проблем приликом пријевоза путника. Из подузећа Центротранс кажу како имају довољан број возила.

“Компанија Центротранс има довољан број возила који нису ангажовани, обзитом на мјере на међународним линијама, тако да свакако немамо проблема и имаму довољан капацитет возила, да можемо покрити све”, казала је гласноговорница Центротранс Еуролинес Аида Смајић .

Из обје компаније тврде како сигурност грађана ни у једном тренутку није доведена у питање са њихове стране, истодобно позивају и све грађане на одговорност, како би ризик од заразе био минималан.