На граничним прелазима Делеуша, Изачић и Градишка појачана је фреквенција возила на излазу из Босне и Херцеговине, док су на осталим граничним прелазима задржавања до 30 минута, саопћено је из БИХАМК-а.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц – Јабланица) због чега се у времену од 20 до пет сати саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова на мосту на дионици аутопута А-1 Сарајево сјевер – Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

У току су радови на реконструкцији силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, на аутопуту А-1, због чега се саобраћа успорено, једном траком.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла – Калесија (дионици Симин Хан – Цапарде), гдје се саобраћај од 22 до шест сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајају се путеви Сребреник – Орашје и Хутово – Столац, као и раскрсница магистралних путева у Босанском Петровцу.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини – ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.