Управа за инспекцијске послове Зеничко-добојског кантона обавијестила је све правне и физичке особе на подручју кантона да ће кантонални инспектори у наредном периоду вршити појачан инспекцијски надзор над провођењем нове наредбе Кризног штаба у угоститељским објектима на подручју ЗДК.

Кризни штаб Министарства здравства Зеничко-добојског кантона донио је 7. августа наредбу, која се примјењује од 11.августа, а која је донесена у условима усложњене епидемиолошке ситуације у Федерацији Босне и Херцеговине.

Инспекцијски надзори биће вршени сваки радни дан, како у редовном радном времену тако и у послијеподневним сатима, те у дане викенда.

У случају да буде утврђено да се наредба не поштује, инспектори ће у складу са својим овлаштењима подузети мјере из своје надлежности, које укључују и покретање кривичних пријава против починиоца који не извршавају наредбу у условима пандемије Ковид-19, за кривична дјела кажњива по Кривичном закону ФБиХ, саопштено је из Прес-службе ЗДК.

Подсјетимо, новом наредбом кантоналног Кризног штаба, рад угоститељских објеката на подручју ЗДК дозвољен је до 23:00 часа.