Због саобраћајне незгоде која се догодила у мјесту Доње Путићево на магистралном путу М-5 Витез-Травник, саобраћа се једном траком наизмјенично.

Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Појачан опрез возачима савјетујемо и због могућих одрона земље или камења на коловоз.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на путним правцима: Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Пелагићево-Сребреник (у мјесту Шпионица), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

У току су санациони радови у мјесту Била (Витез-Травник), због чега се сваки дан (осим недјеље) од 07 до 19 сати саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Издвајамо и остале дионице гдје се изводе санациони радови и гдје се саобраћа успорено: Јабланица-Мостар, Шићки Брод-Сребреник, Маглај-Добој, Ливно-Каменско, Шешлије-Модрича и Посушје-Ракитно.

Сваки радни дан у времену од 23 до 08 сати на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје, креће се вангабаритни превоз. Возаче који у наведеном периоду користе ову релацију молимо за опрез и поштивање упута овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима не чека се дуже од 30 минута. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.