Јутарња магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, па позивамо на појачан опрез.

Издвајамо дионице у долинама ријека: Босне, Врбаса, Сане и Лашве. Због ниских температура упозоравамо на могућу поледицу, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима. На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Данас ће се изводити радови на дионици аутопута А-1 у зони петље Лашве у смјеру Зеница-Какањ. За вријеме извођења ових радова бит ће затворена претицајна трака, а возаче молимо за појачан опрез.

Због деминерских радова на дионици Пелагићево-Сребреник у мјесту Блажевац у времену од 07:00 до 17:00 сати, долази до полусатних обустава саобраћаја уз 15- минутно пропуштање возила.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Сарајево-Тузла, Невић Поље-Каоник, Јајце-Црна Ријека, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати.