Стање на цестама 27. 03. 2020. у 08 : 00 сати

Завршен је увиђај и уклоњено теретно возило које се запалило у тунелу Врандук на дионици Зеница-Немила. На овој дионици саобраћа се несметано.

Видљивост је у јутарњим сатима због магле смањена на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, па из БИХАМК-а возаче позивају на појачан опрез. Издвајају путеве у долинама ријека: Босне, Уне, Сане и Лашве.

Појачан је промет теретних возила на граничном прелазу Градишка на улазу у БиХ.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекограничних радника, служби и тимова цивилне заштите, припадника снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особа с боравком у БиХ, особа које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особа које имају издату дозволу од Вијећа министара).

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

На снази је забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година на подручју Федерације БиХ, а потпуна забрана кретања на снази је од 18х до 05х. На подручју РС-а забрањено је кретање старијим од 65 година, док је у времену од 20х до 05х на снази потпуна забрана кретања.

Апелује се на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.