Предсједавајући Вијећа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија и предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић отворили су данас на путу Никшић – Билећа заједнички гранични прелаз “Враћеновићи”, вриједности инвестиције изнад 2,5 милиона еура.

Тегелтија је изјавио да је ово још један у низу успјешно реализованих пројеката Босне и Херцеговине и Црне Горе са Европском унијом. Уједно, он је изразио наду да ће у наредним годинама бити још већих реализованих успјешних пројеката.

“У наредним годинама потрудићемо се да и други граничени прелази између БиХ и Црне Горе буду онакви какви треба да буду у 21. вијеку”, истакао је Тегелтија.

Заједнички гранични прелаз “Враћеновићи” изграђен је на територији Црне Горе. Интеграцијом два гранична прелаза у један заједнички, у коме од данас раде граничне службе БиХ и Црне Горе, принципом једног заустављања, поједностављен је прелазак границе између ове двије земље.

Овај савремени гранични прелаз, површине је 9.000 метара, са три улазне и три излазне траке, као и једном посебном траком за теретна возила.

Изградња објекта заједничког граничног прелаза “Враћеновићи” почела је крајем фебруара од када је био затворен због изградње саобраћајне инфраструктуре.