На Илиџи је данас одржана презентација поводом експерименталног концерта за 1.000 људи, који ће се одржати 16. јула.

На пресс конференцији су се обратили Нермин Музур, начелник Опћине Илиџа, Кенан Мусић, организатор и продуцент концерта и докторица Аниса Бајрамовић из Завода за јавно здравство КС.

”Ово је први пут након скоро 18 мјесеци да ће се у Кантону Сарајево одржати концерт за овај број људи, без поштивања епидемиолошких мјера, уз могућност конзумирања хране и пића на локацији”, наведено је у саопћењу Омладинског Филм Фестивала Сарајево.

Организатор концерта је ЦИНЕА Мусиц, а исти ће се реализаовати уз подршку Опћине Илиџа и Туристичке заједнице КС.

Наступит ће ФМ ЈАМ екипа ДЈ Соул, Меракоол, Индиго ДЈ те Блацк Берзиз, Стопосто и Геко који ће загријати атмосферу у илиџанском парку, а звијезде вечери ће бити турски продуценти и ДЈ-еви Махмут Орхан и Бурак Yетер, који ће публику забављати до касно у ноћ. Концерт ће почети у 20 сати.

Концерту ће моћи присуствовати особе које су пребољеле коронавирус, они који су вакцинисани, али и они који су негативни на тестирају на ЦОВИД-19.

У пракси ће то значити да приликом куповине карата, посјетиоци ће имати прилику да приложе или потврду о вакцинацији или потврду да су преболовали коронавирус, док ће они који нису вакцинисани или нису преболовали ЦОВИД-19 означити опцију за тестирање.

Продаја улазница почиње од 25. јуна путем система Јоyо на www.цинеа.ба. Особе које концерту буду присуствовале са негативним ПЦР тестом ће се обавезати на ретестирање, које ће бити организовано седам дана након концерта. Тестирање и ретестирање ће бити укључено у цијену карте.

Приликом куповине карата, посјетиоцима ће бити издате јасне инструкције о начину достава потврда односно јасне инструкције гдје и када се врши њихово тестирање. Бит ће издата и детаљна упутства о доласку на концерт. Аутоматизација система је омогућила да оног момента када се изврши верификација сваког посјетиоца, купљена карта постаје валидна, а скенирање исте на локацији концерта омогућава улаз на концерт. Особе које купе карту, а њихов тест буде позитиван, остварују право на поврат новца.

Концерт ће надгледати епидемиолози из Завода за јавно здравство КС, а у организацију и реализацију комплетног догађаја укључено је скоро 100 људи. Концерт ће бити кориштен и за израду здравствене студије за потребе МИнистарства здравства КС. Концерт ће се одржати уз сагласност Министарства здравства КС.

Организатори и партнери концерта су сагласни да је ово пројекат који ће Илиџу, Кантон Сарајево, али и Босну и Херцеговину позиционирати на мапу дешавања у јулу, те догађај који ће сигурно привући и један дио туриста, пошто је концерт намијењен и страним и домаћим гостима.

Све информације о концерту, линеуп и остали детаљи бит ће доступни на www.цинеа.ба.