Предсједник Ногометног клуба “Челик” Ајдин Олгун поднио је оставку на ову функцију и објавио повлачење из зеничког премијерлигаша. У видеопоруци, објављеној на друштвеним мрежама, Олгун је изнио низ оптужби на рачун играча, спортских радника, својих најближих сурадника, али и Градске управе Зеница.

Аyдин Олгун није више први човјек НК „Челик“ Зеница. Своју, за велики број навијача зеничког клуба, шокантну одлуку објавио је путем званичног клупског инстаграм налога и то у моменту када је клуб претпосљедњи на табели пред одлучујући дио првенства.

Ајдин Олгун

Репрограм дуговања Челика, усвојен од ГВ Зеница, Градска управа исплаћивала је редовно све до почетка ове године, потврђено нам је у ПУ ФБиХ. Репрограм је раскинут у мају 2019.године због непоштивања редовних обавеза од клуба, односно инвеститора из Турске.

У поруци је, сада веч бивши предсједник Олгун, навео да ће кључ и печат клуба предати у Градску управу, а да ли је то учињено нисмо успјели сазнати јер на наш званичан упит о дешавањима у НК Челик нисмо добили одговор из Градске управе.

Саопћењем за јавност реагирали су из Удружења Робијаши 1988. „ Овим путем позивамо и ФУП и Тужилаштво и СИПА-у, да ураде свој посао и истраже НК Челик до најситнијих детаља, нека свако одговара за сваку неправду начињену према нашој светињи, без селекције“ наведено је поред осталог у реакцији Удружења „Робијаши 1988“.