Ближе се избори у Мостару, а кандидати на изборном подручју Стари град добили су прилику да се први представе бирачима и директно одговарају на питања грађана. Представили су се кандидати из изборног подручја запад.

Неће бити одговарано само на питања грађана, него ће кандидати имати прилику и за сучељавање. Због епидемиолошких мјера, број судионика на форумима је ограничен. Грађани излагања могу пратити путем интернета. Форуми би требали унијети живост у предвидљиву кампању.

Упућени наводе како ће мостарска кампања бити скромнија у односу на друге средине у Босни и Херцеговини. Неће бити, истичу, великих политичких скупова. Комуникација с бирачима одвијат ће се од врата до врата и уз минимално кориштење пропагандних материјала. Пандемија је пребацила кампању на интернет. Расправе и запаљива реторика доминирају друштвеним мрежама и дигиталним плаформама.

Под називом “Ти их бираш, ти их питаш” у организацији Центра цивилних иницијатива планирано је одржавање 9 форума и сучељавање кандидата. Предвиђено је одржавање форума у свакој од шест изборних јединица, те три за једниствену градску листу гдје се очекује највећи интерес, јер би се ту требали сучелити кандидати свих политичких субјеката. Предстваљање и сучељавање кандидата бит ће одржавано до 15. просинца.