На Великој сцени Народног позоришта Мостар (НПМ) у петак, 16. травња, с почетком у 18 сати на распореду је представа ”Алфа Бета” аутора Едварда Ентонија Уајтхеда, у режији Саше Оручевића.

Представа ”Алфа Бета” бави се брачним односима, односима у обитељи опћенито, пропитујући институцију брака с позиције избора уласка или не у ову заједницу, какве реперкусије на наш живот он оставља и што са собом кроз вријеме брак носи, приопћено је из НПМ-а.

”У представи играју Фатима Казазић Обад и Саша Оручевић, сценографију и костимографију потписује Сабина Трнка, а нека од питања која се прожимају кроз представу су која је сврха и смисао брака, што брак са собом кроз вријеме носи, колико остајемо своји, како нас брак обликује, јесу ли наша очекивања преварена, осјећамо ли у свим брачним и животним фазама ону платонску љубав и занос као на почетку везе или то може прерасти у нешто друго”, казали су из споменутог позоришта.

Занимљива, динамична и универзална прича о људској отуђености, отуђености од себе и од других, прича о дубоким интимним страховима осликаним у ликовима брачних партнера који проживљавају властите кризе избора и одлука које обликују њихове животе. Пропитујући смисао брака, ликови доводе под знак питања и увријежене вриједности које су уз брак везане, и постављају питање јесу ли наша очекивања преварена, стоји у приопћењу.