Представљање књиге афоризама ”Кула од карата злата” аутора Ивана Врљића одржат ће се у понедјељак, 5. српња, на спомендан Хрватског културног друштва (ХКД) Напредак, у Хрватском дому херцега Стјепана Косаче у Мостару с почетком у 19.30 сати.

Ово је Врљићева друга књига, а изашла је у наклади ХКД-а Напредак Главне подружнице Мостар, док је свој првијенац, збирку поезије ”Путник у времену” објавио у наклади Друштва хрватских књижевника Херцег-Босне, приопћено је из мостарског Напретка.

О књизи ће говорити мостарска књижевница Анита Мартинац, а за глазбени дио побринут ће се магистрица глазбене умјетности Луција Хрстић на гласовиру.

Афоризме ће казивати пјесник Иван Волић, а програмом ће модерирати члан Напретка Мостар Марко Сутон. Уиме мостарске подружнице ХКД-а Напредак обратит ће се Мирослав Ландека.

Иван Врљић рођен је у Мостару 1989. године. Дипломирао је смјер повијест умјетности и филозофију при Филозофском факултету у Мостару. Члан је ХКД-а Напредак, а ради као професор у Гимназији фра Грге Мартића у Мостару.

Колумнист је више мостарских портала, пише књижевне критике, рецензије, осврте с подручја умјетности. Пјесме су му преведене на словенски и енглески језик, стоји у приопћењу.