Удружење филателиста и нумизматичара, заједно са издавачком кућом “Арт Рабиц”, у Галерији Фигуре у Сарајеву представило је данас ПТТ марку са ликом Марија Микулића, уз пригодну изложбу аутопортрета и премијеру кратког филма о овом сликару.

Приказана је и видео изложба Микулићевих слика, рад Драгана С. Стефановића, а све је попраћено музичким нумерама.

Како је казао директор издавачке куће “Арт Рабиц” Горан Микулић, суорганизатор данашње промоције и син Марија Микулића, ПТТ марка са ликом његовог оца објављена је захваљујући Удружењу филателиста и нумизматичара, а поводом 30. годишњице сликареве смрти.

“Много сам поносан због ПТТ марке с ликом Марија Микулића. Радили смо дуго на томе, а највише Удружење филателиста и нумизматичара. Ја сам био подршка и објезбиједио сам аутопортрете и причу о Мариј”, казао је Горан Микулић.

У оквиру програма премијерно је приказана премијера епизода серије “Намигивање звијездама” Мише Марића, која је снимљена прије двије године а никада није објављена.

Микулић додаје да његовог оца Сарајлије много воле, што су показали када су му дали улицу на Кошевском брду.

“Све ово остаје мојим унуцима, Мариовим праунуцима које није дочекао. Унуке је дочекао и много их је волио чему свједоче бројне слике и цртежи”, рекао је Микулић и додао да је ово један од начин да његов отац обиђе свијет, иако су његове слике присутне на свим континентима.