Предсједник турског фудбалског прволигаша Басаксехира, Гоксел Гумусдаг, похвалио је босанскохерцеговачког репрезентативца и члана тог клуба Едина Вишћу, поручивши како је он најбољи страни фудбалер у Турској.

Гумусдаг се осврнуо и на писање турских медија о наводном Вишћином напуштању клуба, конкретније његовом преласку у Фенербахце.

“Ради се о вијестима које су без основа. Един Вишћа је играч који је симбол овог клуба. Ми у овом прелазном року нисмо добили такву понуду”, рекао је Гумусдаг.

На питање да ли је тачно да Басаксехир разматра могућност замјене Вишће за неког фудбалера, Гумусдаг је рекао да такву понуду нису добили.

“Беспотребно је коментарисати нешто о чему уопће није било ријечи. Един Вишћа није фудбалер који се може трампити. То је најбољи страни играч у Турској. Веома добро говори турски. Он је наш симбол и ми не желимо да он напусти наш клуб. Наша жеља је да што дуже остане у Басаксехиру”.

Един Вишћа је професионалну фудбалску каријеру почео је 2009. године у сарајевском Жељезничару, одакле 2011. године прелази у Басаксехир за који је одиграо 282 утакмице и постигао 88 голова.