Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић присуствоваће данас у Бањалуци ванредној сједници Предсједништва странке поводом одлуке Централне изборне комисије о поништавању пријаве ове партије за учешће на предстојећим локалним изборима.

Предсједник странке ће поднијети извјештај о учињеним корацима, те усаглашавању и наредним корацима према ЦИК-у.

Сједница ће бити одржана у 12.00 часова у сједишту странке.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да очекује да, након отпремљене жалбе на одлуку Централне изборне комисије БиХ о забрани учешћа ове партије на локалним изборима, Суд БиХ поништи ту “политичку и дискриминаторску одлуку”, али да постоји могућност да се у случају њеног потврђивања обрате и Уставном суду БиХ.

Жалба Уједињене Српске на одлуку ЦИК-а упућена је протеклог викенда на адресу ЦИК-а БиХ, који треба да тај документ прослиједи Апелационом одјељењу Суда БиХ. Ово одјељење, од дана пријема жалбе, има рок од три дана да донесе одлуку.

ЦИК БиХ поништио је овјеру за учешће на изборима Уједињене Српске и предсједника те странке Ненада Стевандића казнила са 10.000 КМ. Ова одлука ЦИК-а услиједила је због објаве спота ове политичке партије, а што је према њиховом тумачењу кршење Изборног закона БиХ.