Припремно рочиште против Давора Драгичевића, по тужби за клевету, прекинуто је пред Основним судом у Бањој Луци и биће настављено 24. фебруара.

Оца убијеног Давида Драгичевића тужили су, прије више од двије године, министар унутарњих послова Републике Српске Драган Лукач, бивши директор полиције Дарко Ћулум и некадашњи начелник управе МУП-а за организирани криминал Дарко Илић.

Давор Драгичевић, који се налази у Аустрији, за БХРТ је рекао како је ријеч о замјени теза и да треба судити тројици тужитеља у овом случају.

“Интересује ме само правда за моје дијете”, поручио је Давор Драгичевић након почетка још једног судског поступка против њега.

Подсјећа да је поднио пријаве против тројице тужилаца у овом поступку и не одустаје од
квалификација које му се стављају на терет у овој тужби. Лукач, Илић и Ћулум у овом поступку траже да им Драгичевић исплати по осам хиљада марака.

“Могу само да кажем да је то замјена теза и чекам да почне суђење њима. И овом приликом их оптужујем да су убице мог сина Давида Драгичевића и очекујем да предмет пређе у Тужилаштво БиХ и њима ће се судити врло брзо за удружени злочиначки подухват и за организовани криминал”, казао је Драгичевић.

Драган Лукач, Дарко Ћулум и Дарко илић у тужби наводе да су због изјава Давора Драгичевића „трпили и и даље трпе душевне болове, нарушени су част и углед њих и њихових породица, те су изложени константним непријатностима и неоснованим прозивкама“. Пуномоћеник Давора Драгичевића предложио је низ доказа и свједока који, како каже, упућују на то да постоји позадина убиства у коју су умијешане институције.