Због саобраћајне незгоде на аутопуту А-1 на петљи Бутиле,искључни крак према петљи Бријешће саобраћа се успорено и отежано. У току је полицијски увиђај.

На петљама Високо и Подлугови на аутопуту А-1, због извођења неопходних радова саобраћа се успорено, уз постављену привремену сигнализацију.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23-04:30 сати) на овој дионици саобраћај се обуставља.

На магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је и даље обустављен због радова у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Због актуелних радова издвајамо и путеве: Клашнице-Лакташи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача и Каоник-Громиљак.

Саобраћа се по сухом и мјестимично влажном коловозу, а упозоравамо на учестале одроне на бројним дионицама и савјетујемо опрезнију вожњу. Слабије магле има на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Напомињемо возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.