Посљедице пандемије коронавируса одразиле су се и на културну и умјетничку дјелатност. Ипак, креативности ни у овим изазовним временима не недостаје, а многи умјетници настоје публици понудити што квалитетнији садржај, врло често црпећи инспирацију из новонастале ситуације и бројних стања које је проузроковала.

Тако је вриједна екипа Студио Театра, у сарадњи са Босанским народним позориштем Зеница и уз подршку Института за развој младих КУЛТ, реализирала представу „Млади у доба короне“, која ће се премијерно извести данас у 18 сати у Центру културе и младих Опћине Центар Сарајево.

Представа у режији Лане Делић замишљена је као спој глуме, музике и плеса, а текст, на којем је радио Мирза Беговић, настао је у самом процесу креирања представе и то на основу исповијести самих актера.

Пројекат #младиудобакороне отворено ће говорити о психофизичком и социјалном стању грађана у вријеме пандемије КОВИД-19, те ће на специфичан начин анализирати позитивне и негативне аспекте изолације, с посебним освртом на младе људе.

Ауторску музику потписује Ернад Бихорац, а продуцент је Нусмир Мухаремовић. У представи играју Хена Хусић, Данко Дамјановић, Леа Зећевић, Ајла Смајић, Елма Хасанспахић, Ајна Кадрић, Свен Зрнић, Ибрахим Татар, Тарик Лемеш и Мерима Меџић. У продукцијском тиму Студио Театра налазе се још и Адис Крико, Аднан Спахић, Селима Драчо, Џенета Брадарић и Мерђана Бабић.

Улаз је бесплатан, а због епидемиолошке ситуације број мјеста у сали је ограничен.