Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић и федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић придружили су се јутрос учесницима 17. Марша мира на почетку треће, уједно и посљедње дионице Марша у Мравињцима.

Та дионица дуга је 20-так километара и између осталог пролази Каменичко Брдо, гдје је 1995. године у засједи убијено више од хиљаду цивила, а исто толико их је заробљено.

“Част ми је и ове године проћи бар дио пута, којим су 1995. године прошле хиљаде становника Подриња, спашавајући голи живот. Маршом мира одајемо почаст свим оним храбрим људима који су у страшним мукама прошли овај пут у супротном правцу, бјежећи од злочинаца. Поход је ово, прије свега, у част оних који до слободе, нажалост, нису успјели доћи. Марш мира његује традицију којом се од заборава чува све што се десило овдје прије 26 година”, поручио је премијер Новалић.

Марш мира кренуо је и ове године 8. јула из Незука и завршит ће данас послијеподне у Поточарима. Око три хиљаде учесника пролазе пут дуг 110 километара, у три дана. И овогодишњи Марш одвија се у складу са свим епидемиолошким мјерама, наводи се у саопћењу Уреда Владе ФБиХ за односе с јавношћу.