Мостарски театар младих (еМТееМ) извест ће у недјељу, 27. децембра, на Меморијалној сцени 2532 с почетком у 19 сати 136. репризу представе “Пресуда: Тиха ликвидација”.

На измаку 2020. године еМТееМ публици нуди представу која потиче на храброст говорења и дјеловања, на освајање властитих слобода уз јасну поруку да страх и шутња не смију бити избор, наводе из Мостарског театра младих.

Представа је ауторски пројекат Сеада Ђулића и заправо је фрагментарни приказ аутобиографске борбе за опстанак еМТееМ-а и његове умјетничке особности.

Након изведбе представе у Загребу, тачно прије двије године, Катарина Колега у онлине часопису Академије драмских умјетности у Осијеку написала је како у представи “Пресуда: Тиха ликвидација” Сеад Ђулић долази на позорницу на којој се налази зид саграђен од педесет кутија ципела.

“У свакој од њих налази се неки предмет који га подсјећа на један тренутак у животу, сретан или тужан, приватни или пословни. У тим кутијама скривене су његове особне, интимне приче о љубавима и разочарањима, о сусретима који су га обиљежили, о ратним траумама и догодовштинама, о казалишним успјесима и проблемима. Публику дочекује као пријатеља којему прво приповиједа о тешкој битки за Мостарски театар младих који је заједно са скупином пријатеља покренуо давне 1974. Након уистину шокантне приче, позива гледатеље на игру звану ‘копање по мом животу’. Тко жели чути причу, мора изговорити један од понуђених бројева на кутијама од ципела. Сваку причу приповиједа врло спонтано и природно, а опет толико сугестивно, натопљено снажним емоцијама и с мноштвом детаља не губећи притом чврсту драматуршку структуру почетка, врхунца и краја”, истакла је Колега.