У Босни и Херцеговини ће у пријеподневним сатима бити претежно облачно вријеме, а послијеподне ће у већини подручја доћи до пролазног смањења облачности.

У вечерњим сатима се очекује јаче наоблачење, што ће у већем дијелу Босне условити падавине. У низинама се очекује киша, а у вишим подручјима сусњежица и снијег.

Вјетар у Босни слаб, источни и сјевероисточни, а у Херцеговин слаба до умјерена бура.

Јутарња температура зрака од -5 до 1, на југу од 2 до 6 степени. Дневна температура зрака од 4 до 10, на југу од 8 до 13 степени.

У Сарајеву ће, већи дио дана, бити претежно облачно вријеме. У вечерњим сатима у нижим дијеловима града се очекује киша, а у вишим сусњежица и снијег. У ноћи са суботе на недјељу снијег и сусњежица су могући и у нижим дијеловима града.

Јутарња температура зрака око -5, а дневна око 2 степена.

Биометеоролошка прогноза нешто је повољнија за Херцеговину и југозападне крајеве наше земље, због стабилнијег времена и повремених сунчаних интервала.

У Босни ће бити хладно и тмурно, што ће узроковати проблеме осјетљивим особама. Неопходно је посветити пажњу одијевању и заштити од ниских температура, нарочито у јутарњим сатима. У другом дијелу дана, усљед промјене времена и падавина, опћа слика ће се додатно погоршати, саопћено је из Федералног хирометеоролошког завода Босне и Херцеговине.