Седамнаест полицијских службеника ухапшено је у полицијској акцији “Дар 1” која је проведена на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона и у Источном Сарајеву, саопштено је из Кантоналног тужилаштва Сарајево.

Предузимају се мјере и радње против 17 полицијских службеника Јединице за саобраћај Управе полиције МУП-а КС, који се сумњиче да су у посљедњих неколико мјесеци починили више од стотину кривичних дјела која с еодносер на примање дара и других облика користи и злоупотребу положаја или овлаштења, навели су из Тужилаштва КС.

По наредбама Општинског суда у Сарајеву извршени су претреси на 17 локација, како на подручју Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона, тако и на подручју Источног Сарајева, и том приликом изузети су одређени предмети и документација који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Јуско: Правда свакога стигне, настављамо се борити против мита и корупције

Ми желимо послати јасну и снажну поруку да ћемо се борити и конфронтирати са свима који се баве митом и корупцијом и примањем дара, али у противзаконитом смјеру, као што је то урађено јутрос, истакао је министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Исмир Јуско.

Како је рекао, увијек се дешава да постоје појединци који сматрају да су изнад закона и који мисле да могу радити неке ствари мимо закона.

“Међутим, данашња акција показује да нико није изостављен од стране правде и да она свакога стигне”, поручио је Јуско.

Додао је да ће МУП КС наставити радити на борби против мита и корупције.