Документарни филм “Застани и послушај” приказан је овог викенда у Народном позоришту РС у Бањалуци.

Овај документарац реализовали су Фондација за социјално укључивање у БиХ и Иницијатива за бољу и ху-манију инклузију, а доноси причу о шест младих људи из Босне и Херцеговине који су борци, истински хероји за које људи не знају, а овај филм ће, истичу организатори, то промијенити.

Филм је једна од активности пројекта “Изградимо заговарачку платформу за социјалну укљученост у БиХ – Застани и послушај”, који финансира Европска унија. Социјално укључивање маргинализованих група је веома важна и захтјевна тема за бх. друштво, поручили су из Фондације.

“Филм приказује живот шест особа с инвалидитетом потпуно реално, приказујући наше изазове, постигнућа и циљеве. Као особа с инвалидитетом која је постигла оно што је жељела до сада у животу не сматрам да је то ишта много више од онога што постижу и особе без инвалидитета. Само су нам животне околности мало другачије. Управо због тога не желим посебно да истичем своје успјехе и да људима ‘искачем из фрижидера’ појављујући се у медијима. Ипак, филм ‘Зас-тани и послушај’ је нешто што нисам могла одбити”, навела је Вања Чолић која је своју причу испричала у филму.