Влада Кантона Сарајево показала је у свим сегментима свог дјеловања недораслост изазовима с којима се грађани и грађанке суочавају, саопћено је данас из Наше странке уз поруку да су прикупљени потписи за нову скупштинску већину.

Како је наведено у саопћењу, ”већ смо мјесецима без министра здравства и министра за рад, социјалну политику, избјеглице и расељена лица. Обезглављени смо у два главна ресора за сузбијање посљедица пандемије”.

”Образовање нам је и даље у експерименталној фази. Нити једна препорука ПИСА тестирања, које је установило масовну функционалну неписменост наших ученика, није се ни почела проводити, а онлине околности у којима се настава одвија схваћени су као оправдање за нерад умјесто као могућност унапређења цјелокупног наставног процеса. Млади одлазе, пријети нам демографска катастрофа, а ова влада је субвенцију за прву куповину стана с десет хиљада КМ смањила на двије хиљаде КМ, чиме млади не могу отплатити нити један квадрат животног простора. Нема унапређења саобраћајне инфраструктуре нити обнове водоводне и канализационе мреже. Борба за чишћи зрак је заборављена. Умјесто деполитизације државне службе, Уред за борбу против корупције регистровао је у септембру сумњива, политичка запошљавања у институције Кантона. Парламентарне процедуре политичког дјеловања се не поштују и извргавају се руглу”, саопћено је.

”Све наведено, али и још много тога, разлог је да поднесемо захтјев за смјену Владе Кантона Сарајево”, наведено је у саопћењу.

”Нас 18 заступника и заступница припадамо различитим идеолошким усмјерењима. Међутим, ситуација у којој се налазимо надилази оквире уобичајене политичке борбе и у њој морамо бити уједињени. Ради се о враћању достојанства и одговорности политичком дјеловању у Кантону Сарајево. Проблем актуелне Владе није само што ради лоше, већ што често уопште не ради или ради на штету грађана. То је оно што је недопустиво и у нормалним а поготово у околностима у којима живимо.

Грађанима и грађанкама желимо вратити наду да Сарајево не само да заслужује, него и може боље те да сви у њему можемо осигурати себи квалитетније услове за живот без обзира на то коју политичку опцију подржавамо па чак и ако смо аполитични.

Главна порука коју желимо послати нашим грађанкама и грађанима јест да Владу не смјењујемо зато што можемо јер имамо довољно руку, већ зато што морамо зауставити пропадање кантона и спријечити пропаст у коју нас воде”, саопћено је из Наше странке.